Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

busshållplatser



om livet rullar runt på hjul
om dörrar öppnas och stängs

varför blir man aldrig van
vid tomhetsmelodin

om livet är en buss på hjul
som ständigt rullar runt

då slits den ganska hänsynslöst
och slutar snart som skrot

vid varje hållplats byts det folk
och skaver bussens trapp

för var och en som kliver av
slits färg och fägring bort

i sätena blir djupa spår
där männskor en gång satt

och bussen rullar vidare
dagar nätter veckor år

och varje liten busshållplats
ger nya längtanssår




Fri vers av Jojo
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-04 22:53



Bookmark and Share


    Mejja
Glad läsa ord från dig igen!

Denna är tankeväckande -
ja tänk så mycket längtansspår, längtanssår
livets alla hörn bär med sig.

Vist noterat!
2011-10-05

  Teresia Ridell
Fina o fyndiga liknelser. Gillas !
2011-10-05

    Herr Ångest
Känner en viss likhet här med min dikt om en tågstation.. (Dagen börjar aldrig om)

Gillar flera av dina formuleringar såsom "tomhetsmelodin" och "längtanssår". Bra skrivet!
2011-10-04

  Celticgirl VIP
Ibland tänker man hur många minnen som formats på en buss eller en hållplats. Vad mycket som kan ha hänt där!
Likadant är det ju med livet - när det väl är slut har det hänt massor och många människor har hunnit rulla förbi :)!
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo