Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solifugae (strange struggle strangle)

 

  solen bröt vårt löfte
!
i badrumsfönstrets/ smutsiga prisma
             svettiga panna:
     (vart har jag sett det här förut?)
     öppna dörrrarna till natten –
               utan kropp
     i     s p e g e l v a t t e n –

  brännande blickar; drömmar som smälter
fönstrets galler kodlås och lever
     livet i stormbyar / undanflykter regnskyar
            (dystopin i anatomin)
     en nödlögn om surrogatvingar
             aldrig byggd att ta sig vidare –
          l i k t       i k a r o s
  jag kastar mig skrikande ut
     genom hålet i revbensburen, klagomuren
       en själ som blivit sönderskuren
genom verklighetens semipermeabla
   vitmadrasserade pansarväggar
är hon hagel jag är hagel
     himmelsfärdskommandon på latin;
            mors principium est
      (och dör ni så dör ni)

(procentvärdet i samband med synonymerna:)
en generell uppfattning om hur lika orden är
( d ö d s s k r a j          l i v r ä d s l a )


      hon slår sig fri; jag är inte den enda
 hon hittat på och lurat världen
            att tro på
   vitögt som skyarna; ett sluddrande as
       med blånekande attityd och rörelser
 i besynnerlig fummelslowmotion
           med giftögon i fötterna
    stampar jag takten i ditt ansikte
lägger allting bakom mig under mig och blundar
     för blinda ögon och bakfulla änglars
                aidssmittade förvridna
       silhuetter i silver, ryggtavlor i svart

        iskall avfall dödsfall (ljudvall)
den hon spränger, strålkastar hon
radioaktiv dålig mediekarma:

    en frist, en ny förhandling
ett uppskov, en förvandling
sprickorna i orden orden i sprickorna
            mitt förflutna
         har inte tagit
          men äger ändå allt




Fri vers (Modernistisk dikt) av Psykhe128
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-06 19:49



Bookmark and Share


  cilax VIP
vacker biografisk dystopi, skrämmande, HPLovecraftsk
svårläst genom den vivida formateringen som dock tycks agera en karaktär i pjäsen
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Psykhe128
Psykhe128