Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bohemen

Bor i ett perfekt villa kvarter
med vita fasader
och rosor i stora kaskader

här bor vi,
min man och jag, i ett nytt fint hus
ritat och byggt av JM
vårt perfekta hem,
med mycket ljus

ett hem att trivas i
thoho här bor vi,

med fina grannar
som sina träd och blommor vårdar
och med fontäner och tomtar i sina trädgårdar
De smuttar och smackar på sitt årgångsvin
ler och skrattar så fint

Barnen gungar, skrattar och har MVG eller VG
bilen kör lagom fort, i ca 30 som ni kan se
Fruarna med sina stavar promenerar raskt var dag
Gud vad bra, motion, de stretchar och flexar

Tar en prozac och relaxar
Har jag tomtar på loftet
undrar jag ibland
eller är det bara en tomte från grannens trädgård
Strunt samma, min fasad är perfekt och hård
som diamant, en riktigt fin tant

Men det bor en bohem i mig
det bor en riktig bohem i mig
Som vill dricka sprit, och strunta i all skit
som vill dansa och släppa loss
som vill vara sin egen boss

Men nu är jag lugn igen
för jag har kommit hem
och kommit till mina sinnes fulla bruk

Har pratat med min man
i natt visade han vad han kan,
för det händer ibland.
Fick en fin gåva,
och han fick mig att lova
så nu försöker jag skärpa mig
och bara älska dig

Nu när jag dricker mitt morgon te
börjar jag små le
Känner hur bohemen börjar sträcka på sig och vakna till
jag vet ju vad hon egentligen vill

Ytan börjar krakelera som torkad lera,
orkar inte spela mera
kan inte hålla det kvar
Ops, nu blommar jag ut
ser ett slut -
och en ny början
snabbt spacklar jag över sörjan
blir en riktig bohem,
målar om min fasad, skrotar min charad
gör precis som jag vill, målar en kaskad
av färger, mitt nya liv






Fri vers av Åsa Graaf
Läst 314 gånger
Publicerad 2011-10-07 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Graaf