Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Burfågeln

Vi har alla en vacker fågel i vårt sinne
en stark, fri fågel som sitter och lurar på en pinne

Alla har inte sett den än,
Vissa säger att den inte finns,
andra att de inte minns
Endel har den i en gyllene bur
andra säger frågande, hur?
Kan det verkligen vara så?

Tro inte på alla besserwissrar som vet vad skåpet skall stå,
och som säger att fågeln inte finns, att det aldrig kan gå eller vara så,
På doktorn som vet bäst, eller läraren som ler och säger att du är dum,
eller en bästa vän som tycker du är beige och ljum.
Fy, attan, det är inte så, res dig upp och lämna mattan.

För om du lyssnar noga kan du höra den sjunga
om frihet och liv

Lyssna noga efter sången i ditt sinne
leta nyfiket i ditt minne,
tillbaks till dina drömmar och visioner
mål och livssituationer.

Det kan vara en Örn, Albatross, svan eller en trast
och när du hittar den, släpp den fri i en hast

Ty den skall inte sitta på en pinne
ej heller vårdas som ett minne,
inte bo i en gyllen bur,
Inte vara gömd bakom en svart mur

Nej, den skall flyga fritt och det nu
och för all framtid -
Kom ihåg - Den är du!





Fri vers av Åsa Graaf
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-10 21:26



Bookmark and Share


  Han i Hörnet
Just det...
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Graaf