Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett iskallt täcke



Du kom till min trädgård
på våren,
frön och blommor började gro
mitt hjärta fick glädje och ro

Du byggde ett bo i mina tankar
och fick hedersplatsen i min trädgård,
den soligaste platsen under min blommande Lind
och vi lekte och var lyckliga i sommarens vind

Hösten kom med sin färgsprakande storm
virvlande blad och känslor, i en vild form
Ogräset kvar bland torra, knastrande blad,
jag känner försmak av döden och sorg idag
Vår trädgård vissnar långsamt bort och mitt hopp,
rinner bort som ett vilset blad i bäcken
och nu finns det bara risiga kvistar kvar
som rivs och sticks


Ett Iskallt vitt täcke ligger som en ridå
fruset vatten i bäcken, vad händer då?
Av vår blommande trädgård finns bara is
och över mitt hjärta sorgens dis


Du har börjat odla igen
nya blommar och skott
Men, vad hände med vår trädgårds hem
och vad hände med vårt hopp

Du odlar i en annans trädgård,
stora rosor och jasminer
skratt och glada miner.

Inte en tanke på våra blommor som dör

Jag ser i alla fall en liten tussilago i dyn,
som sträcker ansiktet mot ljuset, för att nå skyn
Söker ljus, hopp och liv





Fri vers av Åsa Graaf
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-10 19:29



Bookmark and Share


  Han i Hörnet
Strålande...klockren...sann
2011-10-11

    Birgersdotter VIP
Å så bra skriven och så berörande...sparar
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Graaf