Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dissar, gissar, fnissar och pissar

Dissar,fnissar och pissar


Jag kämpar för att anpassa mig
jag kämpar för att passa in

Idag skall det nog gå bra
för jag är anpassad och fin
går kaxigt in i skolan, rör inte en min

Idag som andra men ingen lik
en bekant röst jag hör -
- ditt jälvla freak

Jag kämpar så
för att anpassa mig
det är hårt men det skall gå

Färgar mitt hår, tatuerar en not bakom örat
köper rätt skor, lyssnar, för rätt musik skall man höra

Dissar, gissar, fnissar och pissar,
på dig,
för du är inte som mej,
anpassa dig ditt svin,
med ett falskt flin

Daa, du, passa dig, anpassa dig
då, får du kanske leka med med mig

Om du passar dig och anpassar dig
Kämpa på för att passa in
Då är du min,
en kompis

Sätter idealet,
sätter kravet
du behöver inte tänka alls
bara gå framåt, anpassad och modern
en fri, cool, människa på tvåtusentalet…..





Fri vers av Åsa Graaf
Läst 447 gånger
Publicerad 2011-11-06 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Graaf