Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntrum

Som ett vingslag mot himlen
färdas själarna bort
söker dimensioner
långt där bortom gråa moln

Lurat trånga väntrum
så många gånger
har djupa andetag
i vitmålade korridorer

Livet byter kostym
mellan natt och dag
lösgör hårda knutar
från en omöjlighet

Ur färgglada paradis
hämtas goda krafter
när ödet står på lur
bakom vassa kanter

Förtappade själar
fyller väntrummets stolar
de olästa journalerna
ligger skrynkliga på bordet

I välfyllda salonger
trängs det medvetna
i dödens väntrum
hör man ångestropen

Ett väg damm försvinner
med gryningens svala vind
som en slocknad kandelaber
blir väntrummen tomma




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-10 22:56



Bookmark and Share


  aol
blev så berörd av denna berörande skrift
2012-04-16

    ej medlem längre
... djupa andetag
i vitmålade korridorer

Livet byter kostym
mellan natt och dag

kanon - hela texten
trycker på sparaknappen
2011-12-20

  © anakreon VIP
Uttrycksfull och oroväckande.
Calle
applåderar sorgset
2011-10-11

  Yvonne Eriksdotter
Åhh....så bra!
2011-10-11

  Eva Helene VIP
Du förmedlar en känsla så stark - får gråten i halsen när jag läser. Mycket välskrivet, bokmärker.
2011-10-11

  Teresia Ridell
Vasst, starkt..väl förmedlat om livets ofta realitet. Snyggt språk. Lämnar kvar en känsla som svider..av vemod..
2011-10-11

  anits VIP
Mycket berörande och tänkvärt skrivet
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO