Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pensée de silence

det är något ljust
i alla hus i alla hus
och höga fönster
byggnader av
byggnader

han kanske vet
hur man binder
damm


har ni en servis
ett vapen i skåpet
soppa på fredag


han med vägskylten
mitt i kassan den är min
vi åkte tvåan hem
han var inte köpt
inte ens det

med små rörelser
jag flyttade mitt ben
med snön i akvariet
det blev inga isbjörnar

när allt blev till morgon
vi var vakna på natten

hans burgare låg snällt
i två bruna påsar




Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-17 23:12



Bookmark and Share


  August L S
Du har en fin hand med språket. Det tycker jag alltid märks när man läser dig. Det flödar på så melodiskt, som musikstycken.

Först tyckte jag att innehållet smet förbi mig. Men ju mer jag tittar på det desto mer ser jag ett samband. Det börjar med staden och de två människorna. Det är som att allt berättas i korta klipp och lösryckta associationer. Jag tycker det ger en tankeväckande men något svårgripbar text.

I alla fall har jag kommit på en teori om stycke två och tre. Det slår mig att det är ganska roliga beskrivningar av någon slags slumrande svensson-liv, med rutiner och finbestick att plocka fram vid finbesök. Kanske är det inte alls så du tänker. Men att binda damm är en väldigt fin bild av såna hobbies som folk tar till när det blir lite för jobbigt att lämna den egna trädgården. Man samlar frimärken, gör små album på datorn, bygger en modell, virkar, binder damm.

Styckena efter beskriver pojken och mötet. Jag är inte helt säker på vad som menas med trafikskylten. Eller snarare vilken skylt det är. Det lära ju vara något som motsvarar eller talar till något i diktjagets liv, dennes resa. Med tanke på författaren lär det ju inte vara enkelriktat i alla fall.

Nåja man ska inte försöka analysera sönder. Alla har nog sin tolkning. Men dikten är fin och jag tackar som fick läsa!
2011-10-20

  stenen/ Yv Ericsson
hihi. mkt bra är du:) (jag är kass på koments..)
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP