Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemhjälp


och du kommer hit
förintar hela stället

med din okunskap

lägger plast
i komposten

blandar ihop
mina onumrerade sidor
av min första symfoni

pressar två klyftor vitlök
i hummusen

och tjatar om hur duktig
min treåring är när hon
ritar gröna streckgubbar

men säger samtidigt
att hon borde göra
dom i rosa

eftersom hon sitter
när hon kissar

och hänger min
"vänd på hela skiten"-tavla
uppochner

du sätter in
en fyrtio watts lampa
där det ska vara en femton

du verkar ha sett
lite väl mycket på
äntligen hemma
eller halv 8 hos mig

och du hänger toapappret
bakochfram

krymper mina favoritkläder
som du tvättar i 90 grader

kan kan inte fatta
jag kan fan inte fatta
att folk frivilligt
tar hem såna som dig
för pengar

men måste hoppa runt
på mina kryckor i 5 veckor till

sen jävlar ska jag
aldrig mer

be om
så kallad

hemhjälp














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-25 20:45



Bookmark and Share


  Maromantic
Ha ha! bra Staffan!
2011-11-07

  BitterFittan
Kan inte sätta fingret på var det är men det är något jag verkligen gillar men den här.
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP