Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En enda dag

Fjärilar på flykt
ur skålar med filmjölk
doft av ljuv vanilj
får dem att vända åter

Bordet i trädgården
med avflagnad färg
livfullt ena stunden
men plötsligt så öde

Fjärilar vid flyktväg
över vackert landskap
värmande strålning
då solljuset sprider sig

Vingslag över ängar
på livets enda dag
kärlek med känsla
när molnen skingras

Fjärilar på flykt
undan uppståndelsen
människor med håvar
söker det unika

På blommande äng
en enda dag i livet
kärleken ska frodas
och inget får störa

Fjärilar tar flyktvägen
i jakt på kärleksrus
går till förgängelse
då skymningen tar vid




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-13 04:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert skrivet med en känsla av vemod!
2011-10-13

  mare VIP
Fint om fjärilar
2011-10-13

  anits VIP
En mycket vemodsvacker dikt.
2011-10-13

  Eva Helene VIP
Förgängelsens vemod i en mycket vacker dikt.
2011-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO