Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

plocka humlor

 

det var där

när du skiftade i färg

och mellan sömn och vaket

som jag älskade varje ord

 

du skulle rida ut och plocka humlor

 

din drömmande yrsel

som en vansinnig lycklig

spelmaskin

 

vi hade ett kafferep bakom dina slutna ögonlock

 

att bara få höra

smeka utkanten av din fantasi

att få känna dig som lycklig

 




Fri vers av molly crayons
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-11 16:58



Bookmark and Share


  alfa VIP
Någonstans på vägen
missade jag detta lilla
konststycke. Åtgärdar.

*klipper ut*
2007-03-15

  Peter Stjerngrim VIP
Borde kommentera fler av dina skriverier, men det bara inte blir så ...
Kanske är det oron inför att bli tjatig det beror på ...

Detta ordflöde liksom så många andra du skrivit, är helt enkelt suveränt berörande och njutbar läsning du bjuder på! Tack!
2006-01-12

  Saga-Sofia
Vilken fantastisk liten pärla. Den gör mig glad. Rar utan att bli gullig, närgången utan att vara privat. Och just så där kan man känna när någon är så där tokigtokig så man bara vill vira ett bakelsepapper om den och svälja: Få känna d i g som lycklig. Och titeln. Ja, lika söt som en humla.

Om jag ska dumpa något konstruktivpet så blir det;

"se blinkande färggranna lampor" - där stal du liksom en bild från dig själv. jag ville tro på den första bilden jag fick levererad, någon som skiftar i färg. Som regnbåge, som blir tokröd, som blir likblek, argsvart, gladgul eller lila. Men inte färggrann. Inte allt på en gång. Inte.

Men totalt: kalas.
2006-01-11

  Jessica Ebbesson
Vilken härlig titel till en lika härlig text...tycker speciellt mycket om följande strofer..

'du skulle rida ut och plocka humlor'

'vi hade ett kafferep bakom dina slutna ögonlock'
2006-01-11

    ej medlem längre
lyfter fram två rader som som jag bara faller för:

"du skulle rida ut och plocka humlor"

"vi hade ett kafferep bakom dina slutna ögonlock"

"som en vansinnig lycklig spelmaskin" tycker jag också om

dessa tre rader gör dikten helt enkelt.. behöver jag säga att jag gillar?
2006-01-11

  raphaela
Drömskt och vackert :-)
2006-01-11

  Christer VIP
underbar titel...och fin dikt oxå.
2006-01-11
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons