Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dedikeras Daniel (Dan) Andersson 1888-1920 (Hotellpersonalen hade rökt med cyanväte mot vägglössen och inte vädrat enligt föreskrifterna, klockan 3 på eftermiddagen hittades Andersson död) Bilden: Luossastugan


Hotell Hellman, rum nr 11 [en dag i September]

~*~

Musiken finns i hemmet inte i det eviga turnerandet

när musiker aldrig är hemma när ska de då kunna lyssna på sin musik som var anledningen att de började spela

jag spelar mycket mindre nu

men har musik sen '77 att lyssna på tills jag är 77

det eviga dilemmat

skådespelare ser sällan sina egna filmer

de har inte tid

fri är den som styr sin egen värld och prioriterar

vad som finns däruti

*
 

Som förr
att skriva en hel rocksymfoni

som nu
att översätta hela Milton eller

att i köket
göra en av körsbär fylld Tarte Tatin
från trädgården är min melodi

vad som syns på TV eller vad som sägs på kulturprogram
det har jag väl alltid gett hundra blankstreck i

för det är ytterst sällan där är någon som numer är fri

 

18 September&14 Oktober 2011

LPWJ




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-14 02:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket tänkvärt.
2011-10-14

  L Patrik W Johansson VIP
Kopplingen till Dan är att jag önskade han stannat hemma i Luossastugan den där dagen ist f att söka jobb på stadstidningar som skribent

Be well,
LPWJ
2011-10-14

  thyra
"att i köket
göra en av körsbär fylld Tarte Tatin
från trädgården är min melodi"

En melodi att hålla fast vid, för skådespeleriet har så många krav, att skådespelarna inte kan koppla av i det dem gör. När ett är gjort är nästa sak genast på gång.
2011-10-14

    ej medlem längre
Ett sorgligt avslut var det ja... på ett diktarliv.
Fin bild...
2011-10-14

  Yrre VIP
Fri är den med mod nog att göra så, tänkvärt!
2011-10-14

  Ninananonia VIP
Sorgliga tankar.. från rum 11..
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP