Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag har dödat en människa




När jag har befläckat din varelse
kommer du att kalla mig elak?

Är det för idéalen jag tror på
är det för min naiva tro på rättvisa
är det för att jag vet för mycket
jag vet
att jag behöver
döda en människa
för att gå vidare
jag vet att jag inte kommer att läka av mig själv

jag har önskat
åh Gud vad jag har bett
men du var för upptagen eller hur
du hade inte tid för ditt minsta
lilla gullebarn
en gång så söt och oskyldig

är det fel av mig att anse
att hämnd är en rätt bäst serverad kall
är det fel av mig att vilja rädda mig själv?

Förtjänar jag att dö?

För att när jag har dödat en människa
så kommer jag inte att försöka dölja
jag försöker inte undkomma din dom
men för resten av mitt liv
vill jag ha sinnesfrid

tycker jag fel
föddes jag med fel åsikter när jag säger
att vissa människor borde veta vad de gett sig in på

spelar det någon roll
att mina känslor sedan länge är döda
men hatet
detta otroliga hat
dödar mig

så det blir du eller jag
och det är jag som är den galna

när tillräckligt lång tid har gått
kommer jag att bli förlåten?

inte av din familj de bryr jag mig inte om
inte av din kvarvarande själ den betyder inget för mig
precis som bevarandet av min var egalt för dig

kommer jag att bli förlåten av min mänskliga sida
som du tog ifrån mig för nu så länge sedan

så när jag har dödat en människa
kan jag då äntligen
kunna känna mig lycklig igen?







Fri vers av Citrusblomma
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-14 12:20



Bookmark and Share


    Anneli A
Att bli sårad är tufft, men att bli bitter förstör bara en själv innuti. Försök att släppa och gå vidare :)
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma