Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perrong

Nattmörkret skingrar sig
perrongen ligger öde
sakta vaknar åter liv
kring barrikader av stumhet

Resväskor fyllda med klenoder
samlade under år av fattigdom
tar plats på stenlagd perrong
till ett eko av mättad tystnad

Sönderrivna boksidor
virvlar runt ivriga vindar
blåser runt sin kärlek
till en väntande publik

Frälsningens unga soldater
spelar falska ackord
och sjunger om frälsning
i gryningens skälvande stund

Fotstegen förs på golvet
och dansar så sakta fram
till groteska toner
av isande kylig cement

Morgontidningens ytlighet
ligger uppslagen och naken
ropar ut sina tragiska syner
på ett trasigt bord av faner

Väntrumsdörren står öppen
köerna ringlar sig fram
skriker ut sitt hat till världen
gör en förtappad generation

Morgondimman lättar
perrongen är full av liv
rallarspåren gnisslar
när själarna reser sin väg




Fri vers av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-15 23:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En isande text som griper tag och ruskar om i själen. Uppbyggnaden av texten är mycket bra, man fångas från första till sista raden-
2011-10-16

  anits VIP
Poesi när den är
som vackrast
2011-10-15

  Eva Helene VIP
Sitter här helt (be)tagen över hur väl du lyckats fånga tidsandan i din isande dikt.
2011-10-15

  lodjuret/seglare VIP
En synnerligen fin text denna, jag tycker om att du frångått din vanliga stil då du brukar mejsla ut raderna i träffande rim. Här har du avstått detta, till förmån för en beskrivning av en rå verklighet. Speglandes vardagens ensliga väg ut i intigheten. Kanske kommer generation efter generation att känna sig hemtam med tomheten, om än vilsen i själen, så där som en del säger 'man kan vänja sig vid allt'. Förmodligen både såväl vänjer sig människan lika mycket och litet samtidigt. Som vore verkligheten ett ständigt varande sår att stå ut med och söka sig på att bemästra.
2011-10-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO