Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnorna visar oss vägen



Som barfotabarn på glassplitterströdda stigar
springer vi tills natten hinner ifatt vår skugga
Vi springer tills våra hjärtan dunkar i samma takt
och tills stjärnorna visar oss vägen

Våra skuggor sitter fortfarande ihop
Håller varandras händer
Och dem följer våra steg som en felfri dans
Där stjärnorna visar oss vägen

Glittrande glas
det rör inte dem
De dansar sig fram där vi springer
Vi vet inte vart
vi har ingen karta
Så stjärnorna visar oss vägen

Utan kompass
Utan mening och mål i livet
Springer vi vartän vi kan
vart än vi vill
Och låter stjärnorna visa oss vägen

Och vart vi än hamnar
Vartän vår resa slutar till sist
Bland gnistrande glas
Bland gatornas skratt
och skogens viskningar
Så låter vi stjärnorna visa oss vägen




Fri vers av Pernilla Skantz
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-15 23:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ser att du inte tappat din papperslapp.

Fint skrivet, P.
2011-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Skantz
Pernilla Skantz