Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett gäng aforismer eller allehanda kuriosa eller va' du vill




Vakuumets Vaudeville [aforismer]

~*~

I

Samma olust som gjorde att man drogs till musiken 
för att skapa något
är det som man känner även i tystnaden

II

En intellektuell som är otrevlig och osmaklig
och osympatisk
är inget geni

III

Allt elände som sport förde med sig tar jag hämnd på varje gång jag tjänar pengar på odds
för de bästa matcherna är de otippade av något favoritlag som man bara vilar ögonen på

IV

TV-reklamshyckleriet sedan 90-talet fortsätter
där män sätts in i kvinnors roller
där mäns underklädesreklam är ok men ej kvinnors
godkänns av människor som inte är riktigt ok i huvudet

V

Stockholmskan

De enda som på senare tid bevarat det i medier är Willy i Bygglov och den nya vädertjejen på TV4

ja, det är just hon som får symbolisera det...Stockholmskan

och dagarna efter jag skrev det så upptäcker jag att hon är tagen eftersom hon uppträder i TV i vitt mammalinne, en dotter som förhoppningsvis är och talar som sin mor, och gamla stockholmare som Willy

med en riktig stockholmska

som en vacker dag och sommarkväll i parken kring Gröna Lund och Skansen


VI

Tidlöshet

Jag spelade ett uppskattat tiominuters trumsolo som låg i tiden redan som 19-åring
jag har översatt Miltons Paradise Lost tidstroget
jag har inget mer att bevisa

fastän jag varit livrädd för att gifta mig
så har jag upplevt många allehanda skilsmässor

jag äter bara hebreisk mat och orientalisk
det som filosoferna äter
från de fredligare delarna av världen

Musik Musik som Dag Vag sa
de som har tid att titta upp under ett solo 
har för lite att göra
de som däremot inte har tid att titta upp från notpapperna 
har mer träning hemma att utföra

Musik Musik som Dag Vag sa
de som har tid att titta upp under ett solo
har för lite att göra
de som däremot inte har tid att titta upp från notpapperna
har mer träning hemma att utföra

Efter att ha hållt i ett dragspel igen som i barndomen så känner man sig som i tonåren riktigt hemma med gitarren

 

VII

Landmärken

Gamla smala vildbjörkar
höga tallar runt en ensam hög alm
de gamla ekarna ekar för alltid vid havskusten
i huvudstaden

alla tider har sin ensamhet
ja, hela livet har sin egen ensamhet

jag kan inte tillåta att Lena Endre och Katarina Frostenson mot för tjugo år sen

har blivit gamla, 
för det övergår allt förstånd

 

27 September 2011

LPWJ

 




Övriga genrer (Aforism) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-16 21:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" till en text som verkligen visar att sanningen kan vara så mångsidig.
2011-10-17

  Sonja Sidorow Lapington
som den höga visan ...fast jag aldrig läst den....något märkligt fångar mig i din text....så många sidor av livet ...
2011-10-16
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP