Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid stenbänken

Hösten ligger öde
på persedlar av sten
grånande och kylslagen
där lingonriset slokar

Knastrar under skon
makadamm utan framtid
vägar som trampats
utan mål och innebörd

Konduktör vid ändstation
vinkar målmedvetet
på perrong utan slut
finner någon sin tillflykt

På stenbänken växer kärlek
mellan omaka par
otröstlig gemenskap
till förgänglighetens slut

Hösten ligger öde
vid nedfallna björklöv
slocknat har stjärnorna
vid himlavalvets fot

Spaden sätts i jorden
och gräver framtidens vy
stenar och makadamm
tar vägen mot historien

På stenbänken vid ån
famlar någon efter kärlek
ivrig att finna svaret
på mänsklighetens gåta

Hösten ligger öde
i sin väntan på fullmåne
is och vackra flingor
vid stenbänkens allé




Fri vers av ULJO
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-17 00:03



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En mycket stark och påtaglig dikt - den ödsliga känslan är fullödig!oerhört bra!
2011-10-19

  Eva Helene VIP
Kyligt att vara här men väl fångar du hopplöshetens och missmodets landskap.
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO