Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

för stunden, hel


när LPn började hoppa och baren stängde
lamporna slocknade en efter en

gick vi ner för min gata, den med sprickor och hål
förbi brustna kvistar och glömda drömmar

inte ens stjärnorna lyckades lysa för oss den kvällen
men en trebent katt såg oss, och det var nog

så när musiken krossades i vinden
som ett fönster för alltid i skärvor

haltade jag hemåt, sakta som alltid
med den trasiga flickan, och för stunden blev hel




Fri vers av tonsoku
Läst 717 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-12 09:15



Bookmark and Share


    lillebror
det här så jävla mycket poesi!! scenen spelas filmiskt upp framför mig, hela vägen, som tagen ur en tidig tom waits-låt.. detaljerna (den trebenta katten, de brustna kvistarna) tillsammans med en fenomenal avslutning gör att orden tar det där extra steget från bara en fin text till något mer. om när det stora får ge vika för stunden. när känslan här och nu överskuggar alla problem, alla drömmar som aldrig blev något mer än just drömmar.
två delar bildar en helhet, och passar ihop för en stund. det är bara så väldigt vackert!!
2006-03-04

    la-poet
riktigt levande skrivet
2006-02-04

    BrokenHearted
tycker om den så mycket....den trebenta katten passar in så bra...

ÅH, vad du kan...
2006-02-03

  Smultris
Älskar denna... så himla mycket..

Kram...
2006-01-12
  > Nästa text
< Föregående

tonsoku
tonsoku