Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den gamla ödekyrkan









Övervuxet av sommarens blomster
har det trasiga altaret
fått en vek skönhet

Taket som rasat in
har öppnat vägen
ända in i den blå skyn

I håligheten efter korset
skyddad av stenen
matar en duva sina ungar


Här är det enkelt att se
att jag en dag ska stå
vid grinden til himmelens äng

och vandra över det gröna gräset
hand i hand med Honom
som ska torka mina tårar
med sin sårmärkta hand






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 588 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-20 20:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De flesta kyrkorna är i dag så gott som öde.
Och vad beror det på?
2011-10-30

  Maria T
Mycket stämningsfull
och vacker dikt
2011-10-24

  anits VIP
Du målar dina ord så vackert
dina berör
2011-10-22

  Jan Widströmer VIP
Vackert ordmålat.
2011-10-21

  Anna*
Fantastiskt vackert! Ja, just där är det enkelt att se parallellerna! Applåder
2011-10-21

  Yvonne Eriksdotter
Mmmm...så vackert...livet finns där...i det som är förgängligt...
2011-10-21

  Christine Sabel
Så oerhört vackert och vilken bild!
2011-10-20

  walborg
Innerligt vacker dikt som jag helt tar till mitt hjärta av glädje.
2011-10-20

  Anders Nordlander VIP
otroligt bra skrivet
Bokmärker (flera gånger om det ginge)
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius