Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en fågelunge i sin bädd.

SOM EN FÅGELUNGE DU LÅG DÄR I DIN BÄDD
SÅ LITEN OCH SÅ OTROLIGT SKÖR.
ALLT VAR MYCKET STILLA DU KÄNDE DIG EJ RÄDD
NÄR DU FICK HÖRA ÄNGLARS KÖR.

DU HADE NÄSTAN RÄKNATS UT TILL TIO
TROTS DU VAR AV SLÄKTE VI KALLAR HÅRT.
MEN DU ÖVERRASKA ALLA, KOM UPP PÅ NIO
TROTS ATT LIVET KÄNDES SVÅRT.

NÄSTAN ETT SEKEL HAR GÅTT TILL ÄNDA
ÅR HAR LAGTS TILL ÅR.
OCH NU VI BLADET KUNNA VÄNDA
FÖR ATT SE AVTRYCK AV DINA SPÅR.

DET ÄR SORGLIGT NÄR NÅGON GÅR UR TIDEN
NÅGON SOM ALLTID FUNNITS.
SOM NU HAR GÅTT UR DEN SISTA STRIDEN
OCH MED DEN ALL AKTNING VUNNIT.

VI VILL DIG NU TACKA FÖR DEN TID SOM VARIT
HA DET BRA I NANGIJALA.
SÄGER VI TILL EN SOM FARIT
MED KROPP OCH SJÄL MOT EVIG DVALA




Fri vers av clo
Läst 266 gånger
Publicerad 2011-10-24 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clo