Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem har bestämt?????

Vem har bestämt???????
Vem har bestämt att vissa skall ha svårt,
och andra skall få leva livet hårt.
Vem har bestämt att vissa skall gå bort,
och leva livet alldeles för kort.
Att inte leva fullt att inte leva allt,
det kan för många va´ som sår och salt.
Att inte leva bra att inte leva ut,
det kan för många va´ att allt är slut.

Man önskar att man hade nån´ kontakt,
att man kunde skriva ett kontrakt.
Mot ondskan och dess grymma makt,
för att få känna hela livets prakt.
Men jag tror att det är bättre som det är,
att känna att det är nånting som tär.
Du faktiskt något lär av dina besvär
att skatta livet både nu och här.

Vem har bestämt att du ska lida pin,
och ej få dricka något ädelt vin?
Vem har bestämt att med förvriden min,
du får den bittra kalken med ett grin?
Att vara speciell att inte hänga med,
Det kan för många va´ ett svårt besked.
Att vara nånting fel där mycket är på sned,
det kan för många va´ gardinen ned.

Under många långa tusen år,
har vi slitit oss i vårat hår.
För att vi ej ödets nyck förstår,
och att vi ej denna sanning får.
Då har jag tänkt som så nån´ jävlig stund nångång,
att plågas är ej alltid till förfång.
Då har jag tänkt som så när plågan blir för lång
att plågas kan ju vändas till en sång.




Fri vers av clo
Läst 170 gånger
Publicerad 2011-10-26 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clo