Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnällsverige


Det gnälls och det ges hals
från gnällspikar och suransikten.
Från käringar som är motvalls
som gnäller över gikten.

Man suckar och man stönar
går kring och hänger läpp.
Man säger: "Inget längre lönar."
"Jag tror jag blivit knäpp."

Skulle någon ha gjort fel
då sätter drevet fart.
"Regler måste finnas i ett spel,
det är helt klart."

Ja tjurskallarna dom frodas
från norr och ner till söder.
Ökat antal kan förmodas,
det är det antagande jag stöder.

Tiden är totalt ur led,
säg den jävlighet som inte finns.
När surnissarna på front så bred
alla oförrätter minns.




Fri vers av clo
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-26 13:48



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra. Sant.
2011-10-27

    Adonis
Så sant, :D Det gnälls mycket, men sen lever vi ju i ett så kasst land också. :/
2011-10-27

  Vici
Självrannsakan är bäst!;-)

Tänkvärd text

Ett leende kostar inte mycket.

Humor är heller inte dumt att ha.

:-)
2011-10-27

  lodjuret/seglare VIP
Vilken fruktansvärd text
känner mig förorättat träffad
nu vet du varför jag aldrig läser just dina texter, de är alldeles för slagfärdiga och träffar alldeles för mitt i prick för min mage...
2011-10-26

    Decemberbarn
Väldigt rått och hemskt underhållande!
2011-10-26

  Lavinia Röd
Hahaha, ja gnällrim om gnäll....Underbart!
2011-10-26

  Jack E. Gladh VIP
Dikten är lite för stereotyp för min smak, men lägger
ändå fram yttrligare en påminnelse om att vi ska
uppskatta det vi har och har uppnått. Rimmen är okey
men rytmen saknas. (Sedan har jag förståelse
för att människor kan vara missnöjda på grund av
samhällsorättvisor).
2011-10-26

  mare VIP
Så sant, svenskarna är så bra på att gnälla, och är också mycket avundsjuka...stackars svenskar, att dom aldrig lär sig !
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

clo