Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oktober 2011 En hyllning till Charles Baudelaire, och hans fantastiska dikt <I>"A une passante"</I> Foto: © ArsPoetica Photography All rights reserved


Du var så vacker

Du var så vacker där du satt
som i stilla trans,
en andandes staty
av marmor,
så fantastiskt sken solen
i ditt hår.
Du tvinnade mönster i luften, av rök;
början på vår egna stjärnbild.

Du fuktade en kaffekopp med dina läppar,
gav gudars tron till en figur av porslin.
Den plats som skulle varit min
gav du till en främling.

Din kappas skugga följde dig
på vägen.
Du löstes upp
i motljus.
Allt som fanns kvar,
en tom kopp,
ett vittrande minne.
En doftande vind, var den inbillad?
Av kärleken, finns något kvar?




Fri vers (Fri form) av Lethe
Läst 504 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-26 19:15



Bookmark and Share


  wildrose
Mm, så himla fint!
2011-10-29

  Nina Nightwish
Åååå.. Helt suverän! Ryser av välbehag när jag läser den. Tack! Bokmärker
2011-10-29

  mare VIP
Mycket vacker
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe