Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KYRKOVÄGEN

”Den vägen vandrar vi alla en gång”,
brukade svärfadern säga!

Inbjudan att ta avsked kommer
allt oftare i högre ålder

Till sist, han var en av mina bästa vänner
genom hela mitt liv, min onkel.

Prästens ord och böner tog slut,
orgelbruset tystnade, följde sorgmarchen.

Granris på kyrkovägen, höstens träd omkring,
ännu en kort slutstig och den avlidne är framme, livet bakom.

Bortgången var inte en överraskning, den var väntad, men
likväl beredde det en stor sorg

Borta var en vänlig, älskvärd människa och vän,
ett stort, varmt hjärta och en ansedd, jovialisk humor

Han hade haft ännu i sin framtid förväntningar
drömmar, glädje och framtidstro.

I livet skedde ett fall till verkligheten.
Avfärden kommer ofta oväntat. Livets slut berör.

Upplevelsen är olidlig. Hjärtat fyllt av sorg.
Tankarna hos de som känner smärta.

Framme den hänsomnade, följet bakom. Den sista viloplatsen.
Det långa, utmattade livet i ändpunkten.

Blommorna på gravkullen berättar om vänners
längtan, saknad och tacksamhet.

Tystnad. Endast kyrkogårdens ekorre, en ordlös vän
kikar bakom gravstenen.

© Heikki Hellman




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-27 08:29



Bookmark and Share


  Vici
Mycket fint skrivet.

Om en del vi så ofta
avskärmar oss ifrån.

Varma
hälsningar

Vici
2011-10-28

  Zelogath
Vacker text om jordelivets slut
Sorgen men även lyckan över livet
Att i det sista fortsätta sätta hopp och drömmar
Till framtiden
En vän, aldrig glömd
Må alla våra nära och kära som inte finns bland oss, vila i frid
Applåd till dig, käre vän
2011-10-28

  Anders Nordlander VIP
Vackra ord om livets resa och ofrånkomliga slut
2011-10-28

  Minkki VIP
Den är verkligt fin, Heikki. Faktum är faktum, välordat om den saken. Och om att vara den som blir kvar, med uppgift att fortsätta vara levande.
2011-10-27

  chrissie
vackra men dock tunga fakta vid vägs ände...
2011-10-27

  Eva Helene VIP
Tycker mycket om denna och den sista strofen ger dikten en ny lite hoppfull dimension.
2011-10-27

  Seglaren
Sorgen går över. Saknaden blir kvar en generation, två generationer. Sen är även saknaden borta. Sen är en människa helt glömd.

Vi saknar även de vi tycker om. Redan när de är i livet. Om vi inte håller kontakten.
Döden blir lättare att bära om vi håller kontakten. Vi har frid för vi glömde inte bort vänner i livet.
2011-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman