Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny tid

Ni verkar vara så ivriga att förlösa oss.
De är unga och nu har ni gett dem så mycket enkla lagar. Logik som förbryllar en stund men till sist blir den självklar.
Så strukturerande era metoder kan förefalla.
De gamla och bittra visar sig genast vara typiskt skeptiska.
Massornas oförstående blickar befäster doktrinerna.
Nu är det dags för de nya och starka kamraterna att bilda skola.
Det finns inte längre något tålamod kvar hos eliten.
Man hetsar varandra till stordåd i ruset som erhållits genom stålbad som uthärdats.

Stackars de som strävar bakåt fortfarande.




Fri vers av Hulk Hansson
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-28 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hulk Hansson