Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den stora gråten

och så den stora stora gråten

och så den lilla lilla knuffen
som sätter allt i gungning 
bryter ner den instabila grunden
fäller ut sin bom till stopp
kastar omkull
stukar till

och så den stora stora gråten
som ropar efter skydd och värn
som tigger bärhjälp och stöttor
rullstol och kryckor
barnvagn och snuttefilt

och så den stora stora gråten
som skriker
jag orkar inte ännu ett steg
orkar inte ännu ett ord
ännu en kamp
mot den övermäktige motståndaren

och så den stora stora gråten
och hulkandet
och snorandet
och svullna fula ansiket
och krampande kroppen som kryper ihop

och så den stora stora gråten




Fri vers av Karl den store
Läst 526 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-28 15:11



Bookmark and Share


  Seglaren
Den är bra,
trots upprepningar av gråten,
eller kanske just för upprepningarna.
Ibland är upprepningen författarens vän.
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store