Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vision

På femtiotalet
skrev jag dikter på maskin
Jag hade inget hopp
om att någon mer än jag
skulle läsa dem

Tänk om en fe hade kommit
med ett trollspö och sagt

"Om femtio år kommer du
att skriva dikter
på likadana tangenter
som de på din skrivmaskin
Det du skriver kan läsas
nästan genast
var som helst i hela världen

och många kommer att kunna
skriva kommentarer
som du får läsa

och varje dag kan du välja
bland hundratals dikter av andra
som skriver precis som du
och du kan kommentera dem

och dina dikter kommer
att finnas kvar så länge du vill
och du kommer att få veta
hur många som läst dem
och vilka som gillat dem
särskilt"

Nog hade jag funderingar
om framtiden
men att den skulle bli så här
hade jag inte kunnat
tänka mig




Fri vers av stenhur VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-28 22:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej, tänk om Emily Dickinson hade haft internet ... :)

Det är så roligt och fantastiskt med detta omedelbara utbyte, och gör man det på rätt sätt blir det ju skönt opretentiöst också.

Tack för din text!
2011-10-29

  walborg
Ja visst är det märkligt att få vara så gammal att man inte tar detta för givet. Mina föräldrar föddes 1909 och 1911 och blev 92 och 94 år - de kunde inte hänga med längre - men de fanns innan bilarna fanns. Hästar fanns ju!
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP