Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegla

Helt hjälplös med ett rep i handen
satt jag på kanten av min säng och
undrade hur man knyter bandet.
Hon kom till mig med kalla händer.
Klädde slött av min tunga rustning,
tog av min skjorta i ett svep,
knöt fast sig i min säng med repet:
len alabaster. Tysta brus
från lakanet. Hon log som om
hon flöt bort, lungt ner för en flod.
I ögonen röt vinterstormen,
de ljusa, vänligaste blå.
Jag höll i hennes hand, varmt blod
gick ut i fingertopparna.
Jag kysste hennes ögonlock
med handen mjukt om hennes hals.




Bunden vers (Blankvers) av John Shade
Läst 520 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2011-10-30 14:48



Bookmark and Share


  Kaskelot
Känns som en droginducerad sensation.
Bravo!
2011-11-15

  Lethe
Men så jävla bra! Fantastisk lyrik! Hyllar!
2011-11-13

  LenaJohansson VIP
bra skriven dikt
2011-11-13

    Sundance Kid
ahh det här var förrädiskt trevligt
2011-11-08

    Maja Langendoen
Fin, så levande och öm
2011-10-31

  vera gade VIP
...anar..
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

John Shade
John Shade