Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Del 1 i en samling underhållande hallucinationer


Underhållande hallucinationer, 1

Brandgult kilometerutsträckt ljus över en sydamerikansk småstadsgata,
eller är det i Mexico? Det enda livet på vägen:
En hemlös man som sover på ljuset som på en hängmatta.
Den hallucinatoriska solen rullar tillbaka ljuset över öknen bortom,
Sömnen faller ner genom trottoaren, och solen
suger in dammet och sanden
Från ljusets fjuntäckta matta, i sitt frätande gap.
En kolibriliknande fågel: grön, späd, och linjalisk,
flyger mot en svart fond i skyltfönsterna,
vingarna fladdrar som fotoblixtar i TV-rutorna.
Ett ångestskri under en mössa med öronkåpor,
ansiktet syns knappt i det bländande skenet från ett obestämbart fordons blinkers:
kanske är det en långtradare på ett självmordsuppdrag,
kanske är det en avtändning på gång i en familjebil?

En tegelstensfasad syns i bakgrunden,
ett par fjortonåringar lutar sig mot väggen, röker.
De försvinner i förmörkelsen.




Fri vers (Fri form) av John Shade
Läst 119 gånger
Publicerad 2023-10-02 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

John Shade
John Shade