Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HISSAR


I förortens olika höghuskomplex
finns många olika hissar.
En del gick snabbt andra knappt
en del var självtänkande.

På Granbacken surrade dom
någon sekund innan dom gav
sig iväg, på Ringen är dom
långsamt slöa ja nästan döa,
så man hann fortare att springa
trappan.

På Mellanbergsvägen så gnissla
dom alltid vid inbromsningarnas tid.
På Myggdalsvägen gick dom faktiskt
snabbt, men kedjan rasslade i schaktet.

Bäst tyckte jag om hissarna på Siken,
ja Sikvägen.
Där gick dom fort ända till åttan,
bromsade mjukt och tyst.

Det är ock i hissar dom pissar.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-31 11:13



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Ja "huvva", tyvärr ligger det mycket sanning i den sista textraden...tyvärr...hur nu folk ens kan komma på ide´n är för mig en gåta, men, men...i övrigt kan jag säga att visst åker jag hiss om det behövs, men jag har någon slags fobi ändå...skulle väl få panik om den stannar och jag har glömt mobiltelefonen hemma!!! Nåväl, en intressant text du delar med dig av - tänk ändå så "olika" hissar kan vara...;-))
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar