Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 när vi ensam 'tappar' tidsbegrepp; när vi inte vet och inte vågar gissa om sen




en bukett tidsrosor till dig

 

tid som är värd

tid som är svärd klyver önskans fjäder i fall

tid som vi är lärd sen små att äga;

 

 

vi planerar sen och är i vårt nu och använder då

för att fånga flera fjädrar i fall

 

i grevens tid

går sekunder i slowmotion

om minuterna delas

på två

 

en ultrarapid tid av nåt stort och nåt saknat

tid att se örnen förstå att vi vaknat

han släpper en fjäder för oss att då fånga

han vet att vår tid är bland falluckor många

 

 

tid finns till dans på bal

tid finns till chans att tala

tid finns till mans för svala takters not

och hala golv kan tas

med kalkad sula dubbade däck

och stöttande famn mitt emot

 

 

en grevens tid har fått rot

 

tid som är värd

i ultrarapid

 

i grevens tid

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-31 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri