Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S-märkt!

Sista söndagen sken
solen skönt sommarlikt.
Slint slog surmulet strilregn
som svt-metrologen siande spått!

SL:s spårvagnar och skepp skeppade snabbt
stockholmare söderut strömvis. Så Stallarholmen
syns, självklart skutorna stoppas!

Samtliga skaror skockades sjönära sandstränder
simbassänger samlade seniorsimmare!

Snabb skrudavtagning.
Simdräktspåtagning?

Skummande sjöhöga spadets
svängningar, skrämmande skvalpar...
Svalt... Snabbdopp!
Småbarn, sandhögar, spadar,
sandslott så sagolika skapas!

Sollapande skinnet steks! Solsalva smörjs!

Sen synas strandens samlade skaror.
Smala, STORA, små, spända "supermen",
slanka sötnosar, stronga seniga seglare,
solbadare, solnakenbadare...

Sedlighetens skyddsarmé skyndar snabbt
synden skyla, strandmadrasser slängs, som syninskydd.

Sugna?
Saft, skinksmörgåsar, sallad, stekt strömming!
Smakar smaskens!

Sen skickas sabbatsfirarna söndagsfröjdarna
stekheta solstänkta svartbrända svenskarna
självklart som snabbgods Stockholms Station!













Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-31 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt