Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så rik jag är!

Goda vänner jag har
som stigen för mig banar
Goda vänner jag har
som efter mig spanar
Goda vänner jag har
som mig uppmanar:

Skratta i motgången
ta till den sången
så kanske den trillar
för den ju inte alls gillar
när andra glatt emot den drillar!

Om allt går i baklås
ge inte upp ta till en annan pose
för du väl lite på oss ändå brås
så du ta till ditt sjutillhållarflås!

Om kassan är tom börja att banta
så kan du sen igen i urväxta kläder börja ranta
släng inte tomburkarna, utan ut och dem panta!

Tulpaner och andra lökväxter som du köper
när de blommat ut, med dem du sen löper
till parken och där ut gröper...

Hål lagom stora, puttar i lökarna gräver över
med jord, sen till våren när du blom behöver
kan du plocka dina egna och detta kostar
dig inte ens ett enda klöver!

Dina fransiga jeans till våren korta
så är traseriet borta
så har du ju nya shorts när du skall ut och sporta!

Och de avklippta bitarna passar
väl bra till att bli nya bärkassar
när du till stan tassar
sen fint hem med varor i dem svassar!

Plastkassar á 2-3 kr per styck
blir per år minst 520 kr i ett ryck
så om din nya väska håll om och tyck!

Och skit i dyra flingor, köp havregryn
koka gröt, bra för hyn
och till och med för din syn
för du behöver väl se bra när du skall ut i byn!

Och när du ska skriva tackbreven till oss alla
för utan oss skulle du ju falla
knall och fall
men du behöver inte ge ett stort skall
det räcker om ett litet brev
dimper ner i vår hall
bara det ger en god knall...
Att du, som vi ännu står: Pall!






















Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-02 10:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Undebara är dina ord här. Tack Ewa - Britt!

"Dina fransiga jeans till våren korta
så är traseriet borta
så har du ju nya shorts när du skall ut och sporta!

Och de avklippta bitarna passar
väl bra till att bli nya bärkassar
när du till stan tassar
sen fint hem med varor i dem svassar!"
2011-11-02

  lodjuret/seglare VIP
Goda råd är ofta dyra
men dina vill jag genast hyra
så kan jag dem också prova
som morot till gryta, rova
kanske citron till fisken, syra
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt