Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gustavsson


han önskar sig en
näshårstrimmer
i julklapp

och en ny slipsnål

hon önskar sig
en stekpanna
och lite abstrakt
två snälla barn

dom har jobbat
övertid 250 timmar var
i år

för att ha råd
med alla dom där
typ hundra
presenterna
till sina ungar

ekologisk jävla
julskinka på bordet

och några riktiga
satans raketer
till nyårsafton

för att
som han sa
"blåsa iväg det här
helvetesåret
dit solen inte skiner"

något halvmissuppfattat sådär

men om du frågar honom
om hans liv
så påstår han
att han är nöjd

dom har ju dom
3 v:na

och dessutom
en segelbåt

vita tubsockor

han har blivit mellanchef
på elgiganten
och har rätt till
6 veckors semester

dricker sina 3 glas
whiskey on the rocks
när dom kollar på
halv åtta hos mig
måndag till torsdag

och tar några öl
med polarna
på fredagen
över ett parti snooker

när hon sitter hemma
och smuttar på sin campari
och stickar halsdukar
åt brorsbarnen
i finland

och blir nästan stolt
när hon spyr för
"då märker man
att man inte är ung längre"

när hon inte övar
agility
med deras labrador

och ungarna gör mål
i sina respektive sporter
och har riktigt
hyfsade betyg

dom är 12 och 10 nu
tiden går fort

"oj, vad tiden går fort"
får dom ofta höra
från sin farmor

den ena ska bli läkare
den andra advokat
det är redan klart

dom älskar kalle anka
speciellt joakim von anka
som dom tycker är en
väldans sympatiskt pers... anka

enda grönsaken i kylen
är en gurka
som består av 99% vatten

mamman målar stilleben
framförallt fruktskålar
i akvarell

och pappan snickrar
på sin friggebod
som han gjort dom senaste
4 åren

känner sig busig
när han laddar ner
martin timells videor
för att förstå principen bakom
hur man bygger ett stuprör

dottern har rosa tapeter
och en fondvägg i svart
för det har dom sagt
i äntligen hemma
att är snyggt

du kanske kan gissa
vad pojken har
för färg på sina väggar

dom har en sån därn
studsmatta på tomten
du vet en sån med nät

svenska flaggan
hissas i topp
direkt när solen har
gått upp

och ner innan kvällen
och det är viktigt
att den inte vidrör
marken
en dössynd

han skickar sina kostymer
på kemtvätt
varannan vecka

resten är hennes problem
dom köpte nyligen
en tvättmaskin
med inbyggd tumlarfunktion

dom har 3 pillerburkar
i badrumsskåpet

mitt val man
mitt val kvinna
mitt val barn

som om något av det
skulle vara ett val

ett paket salvequick

på nåt sätt
så fattar du nog säkert
att jag avvundas dom

men
samtidigt
inte

då sitter jag hellre

och spelar counterstrike
och dricker folköl
framför datorn



på mina 27 kvadrat














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-02 20:07



Bookmark and Share


  cilax VIP
"att är snyggt" är så j***a snyggt
2011-12-01

  Pytti
Just så.......vill man inte vara.
Pricksäkert, snyggt!
2011-11-08

  Maromantic
Briljant!
2011-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP