Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Placido Domingo som Pagliacci (av Leoncavallo)




Maestro [ensam klok gammal clown]

~*~

En ensam man på bänken 
i glasverandan gråter
vid den tidiga solnedgången
uti hantverket av naturen

kärlek är ej då ensam är
endräkt enbart fann
som höstlöv om våren
eller en ensam klok gammal clown

skuggorna ur grusvägens vattenhål
ljuden ur stenar formade likt snäckor

ta ut instrumentet ur dess etui
likt ett välbevarat gammalt smycke
du som yngre ville dess själ få tag i
bär klädnaden ur teaterlådans arkiv

fånga solen, fånga våren, fånga ej fågeln
blott dess melodi

uti
naturens hantverk
musik
det aldrig bortglömda språket

02-03 November 2011

LPWJ




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-11-03 04:43



Bookmark and Share


  thyra
Mycket vackert, orden ren poesi! Tack!
2011-11-07

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" och "5 UPPMÄRKSAMMADE TEXTER"!
2011-11-07

  genni VIP
Otroligt vackert!
2011-11-03

  LenaJohansson VIP
mycket bra o vackert
2011-11-03

  Bibbi VIP
Vackert.
2011-11-03

  thyra
Vackert skrivit!
2011-11-03

  L Patrik W Johansson VIP
början är från ett minne efter en repetition med ett band på ungdomsgården

kåken var gammal och solen gick ned

var deprimerad för jag tänkte
bättre än så här blir det inte

som ett litet barn som inte vill gå hem från bion

Be well,
LPWJ
2011-11-03

  Mona Drugge
Så fin härlig text..
2011-11-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP