Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2008


Ismannen

Kalla honom ismannen om ni vill
en spröd ros han nu har vidrört är sylvass
och krossas som glas vid ett andetag
en banan blir ett vapen
och kan hamra järnspikar genom plåt

vägen han går på måste sandas
annars riskerar alla efterföljare att bryta sina ben

för er är han ismannen
men innanför hans skal råder en motsats
där gassar den hetaste solen
där gror ett liv
en låga
och en energi som får alla stjärnor
att rodna

ismannen mår frysa allt han vidrör till is
men vänd honom ut och in
så har ni en kudde
en varm kudde man kan slumra sött på
medan isande vindar härjar fritt
utanför




Fri vers av Maromantic
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-03 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic