Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2008


Mannen Med Stort M

se här kommer han
mannen som inte vet varför han finns
breda axlar och feta vader
skulle få vem som helst fascinerad
men när han öppnar munnen
förstår de flesta
varför de valde folköl och chips
de flesta vet då
varför de valde att gå ut grundskolan

ty bristen på retorik
kompenseras lätt med en vältränad kropp
bröst och vingar ska pryglas fram
med hjälp av skivstång
biceps och mage ska beundras
med hjälp av olaga preparat

han tycker om att synas
men kolla inte på honom på fel sätt
han gillar att märkas
men märk inga ord
för då kan du få stryk

ett dynamitpaket som tänder till på allt
han inte förstår
en Michellingubbe som lever på övertid
för en dialog är inget han förmår
ett minne från stenåldern och grottmänniskan
och viftar du med skynken
ser han rött
kastar du glåpord
står han stum
precis som sin släkting tjuren

nävarna är hans enda språk
och ett gråtande barn
hans spegelbild
och se här kommer han
mannen med stort M




Fri vers av Maromantic
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-30 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic