Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2012


Carl-Gustaf Sover Som En Kung

Inte för att jorden går under men -
varför ska kungahuset ha ännu mer pengar?
Bara för att Vickan och Danne har fått en liten?
Apanage kallas det visst.

Undrar om Vickan får barnbidrag också.

Är det inte dags nu att den rojalistiska överheten, som så länge levt på allmosor –
utvecklas med sin samtid, blir bra förebilder och pionjärer till det svenska folket.
Alltså tar ansvar, lever mer snålt, miljövänligt och arbetar mot det destruktiva konsumtionsidealet.

De kan blir vegetarianer och börjar odla ekologiskt hemma i trädgården på Drottningholm. Lillasyster Madde kanske kan börja umgås lite mer med jordnära människor och börja shoppa på Myrornas istället för posera i varenda skvallerblaska med Dolce Gabbana eller Christian Dior.

För vår käre kung finns det egentligen bara två alternativ. Antingen bjuder han alla hemlösa på buffé hem till sitt slott eller så fortsätter han att sitta på sin tron och grubbla över vad han egentligen tillför till det svenska folket, förutom enstaka felsägningar och fortkörning.

Undrar om kungen har ett samvete.

Är man född som kung kanske man inte behöver det – kanske bara står i vägen för den årliga älgjakten, utlandsbesök till olika diktaturer och all glamour. Något måste ju snurra i huvudet på honom och tanken har väl slagit honom hur det kan komma sig att hela hans befolkning måste arbeta för att få lön medan han själv slipper. En del av hans befolkning har ju till och med svårt att få jobb fast de vill arbeta. För en del människor räcker det med att de har fel efternamn, hudfärg, kön eller dialekt. Någon gång måste han ha funderat över detta – hur skillnaden kan vara så stor. Hade jag varit kung hade jag sovit dåligt om nätterna.

Carl – Gustaf sover nog inte dåligt -

han sover som en kung.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Maromantic
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-15 00:10



Bookmark and Share


    Bellissima
Bra text!
2013-09-25

    Bellissima
Hur bra som helst! !! Monarkins kvarvarande i det moderna samhället är väldigt egendomligt o surrealistiskt på nåt sätt.
2013-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv stöder jag monarkin till 100%.
2012-03-15

  Mats Henricson
Många BRA sanningar om en tragisk och onödig kvarleva från en gången tid, monarkin har, för länge sedan, passerat sitt utgångsdatum....
2012-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic