Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2007


Därför Väntar Jag På Döden

länge kommer jag att vänta på döden
tills den en dag hälsar på

till skillnad från förr
letar jag inte längre
den får ta det första steget
den får hitta mig
och när den kommer
är jag beredd

men döden är oberäknelig
det lättare att lita på en mytoman

då jag minst anar
eller är som minst redo
och upplever livet som min bäste vän
står döden där
klädd i svart och fortare än en blinkning
genomborrar den mig med smicker
och sveper in mig
i sin stora kåpa

jag vill inte bli besviken
eller känna mig berövad på något planerat
vill heller inte bli överrumplad
eller tagen på sängen

därför är jag beredd

vill inte höra snacket efteråt
eller antydan om att min död
blev plötslig
vill vara medveten om att varje andetag
kan vara det sista
därför väntar jag på döden




Fri vers av Maromantic
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-30 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic