Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2012


Blundar

Fri blir man bara när man dör...
för när blir man annars fri?

Fri från en statsminister som vill att vi ska arbeta tills vi fyller 75.
Fri från ett konsumtionssamhälle som driver folk till vanvett och trugar på en jakt på ytliga drömmar.

Hur blir vi fria från Postkodlotteriet, Telefonförsäljare eller djurplågeri?
Från ICAs reklamblad, rasism eller mögligt bröd?

Hur blir man fri från en inkonsekvent och självupptagen chef?
Eller från Putins imperium där det ska dras gasledningar genom hela Europa?

Hur undviker vi Eric Saades musik, kärnkraften eller de nu över 4000 hemlösa i Stockholm? Eller den där groggen på lördagskvällarna? Eller de där lyckopillerna som så många terapeuter och läkare så lättvindigt skriver ut?

Hur blir man fri från ansvar utan att bli kallad ansvarslös? Hur blir man fri från alla diagnoser utan att bli kallad tråkig? Hur rymmer man från världens säkraste fängelse, alltså det fängelse vi har i hjärnan - som har högre stängsel och starkare mur än något annat.

Hur kommer man undan att bli våldtagen, besudlad, förnedrad eller kontrollerad? Hur undviker man lögner och svek?

Hur slipper man betala fakturor och räkningar till luftslott?
Hur slipper man se en dålig fars?

Hur blir man fri?

Fri blir man bara när man dör...
eller så gör man som jag...

Blundar.




Fri vers av Maromantic
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-02 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic