Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2005


att gråta är tillåtet

bara hos dig jag orkar gråta,
mina tårars bästa bortstädare
då och då faller en ljusglimt över oss,
förför de vana mörkerdagarna
gläntans snäva ingång till våra egala hjärtan
smärtans sträckbänk vi ofta följer,
alla Pans pulserande ångestådror

ekorna har sedan länge förlist,
drunknat i tårarnas torra dammtussar
din axel blir min käraste hemvist
som molnen öppnar sig för det
annalkande höstregnet
fastnar min sälta på din orakade kind
de nakna trädkropparna utanför skvallrar om ännu
en kylans vinter till mötes, lövmaskerna dras med
på sommarens förlorade gator, snurras
upp i höstens omfång
och bara du vet min riktiga sorg




Prosa av Shush
Läst 570 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-11-03 21:08



Bookmark and Share


  Bearded Bear
Oh! Den bokmärkes omgående!! Tack!
2016-11-28

  Maj-Lis VIP
Vakert skaldat
2012-11-14

  Bibbi VIP
Håller med Eva Langrath
2012-01-16

  Eva Langrath VIP
En spännade tät text, en ordväv som varvar smärta och hopp, mitt i mörkret finns en ljusglimit.
2011-11-24

  M-Lyn
vackert i moll med stänk av hopp i dur
2011-11-22

  Simone Bastani
flödande ord som går in och så fint att få gråta hos någon...
2011-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Shush