Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livstid

Ibland är livet så nära
Som en värmevåg rakt inifrån
När man studerat vad som får en att dö

En vit frihet direkt över alla murar
Solen hoppar mellan åren och
ovanför flyter ett extra hjärta som staden behöver

Att vara här för en stund
Fungera i mellanrummet av nerver
Avskiljt från något annat

Några pundare som pekar upp mot en lägenhet och vill berätta i ett reportage som varar i en minut
Människor som alltid ser likadana ut, med färgklickar till jackor, röda ögon och grå hud
Som aska hela dem i en fläck av liv

Sådana där ögonblick
Bilder i huvudet

Eller ett sommarlov med inget slut, skymningen är ljus och regnet är mjukt och doften efteråt lever i luften och asfaltens vågor av närvaro som visar en blänkande karta

Vattnet är dimma under bron
Man blundar och man hör det komma
Man hör samma sak




Prosa av Shush
Läst 142 gånger
Publicerad 2020-12-05 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shush