Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förstår du inte då

man säger att dagen är lång
nog är det sant
när någon en gång har stått och känt att denna dag
är en evighet, här i mitt fysiska hus
och det var varken grått eller soligt
och man tänkte att detta är nu
nu

grässtrån. sträva strån för en nyckelpiga att vandra motsols
en tid för hennes strävan
när hon ankrade sina prickar i den bottenlösa dagens ljus
nuets arbete

kanske blev det 1969 för någon
som kände cigaretten bränna på läppen
då som var en blixtinkallad sekund av glöd
ett strå till stacken
när nacken svedde och inte såg dagen mer

som en myra i en trädgård
omöjlig för nuet
men för sig själv odödlig om så bara för en dag
i dag




Prosa av Shush
Läst 172 gånger
Publicerad 2020-11-10 01:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shush