Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

himlen brinner

så kliv tillbaka från fönstret och var en människa
orden i din skumfontän väger som natten och luften är lätt,
men fuktig av din flykt. under lamporna blinkar insekter och jag ser dig med försvunna färger, mitt i ett land som tycker att annat svalkar

det finns ett liv någonstans och inte nerskjutet.
formen av en kropp är inte mer än sitt medvetande, inte mer än du

inte himlen som brinner utan ett ljus
hans ord var din värld
dödligt skott lika starkt som textens natt
så vänd igen

i ditt enformiga hem var du talade lika bra utan mening
och du glömde att trådarna var tunna som senor
köttet i fyrkantigheten,
ett ord i luften

människoliv som vägde för lätt




Prosa av Shush
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-18 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shush