Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I marans järnätter

 

Det blekt silvriga
slingrar sig
mellan
frostens grenar

~~*~~

griper
efter oskyldigt
seende
ögon

~~*~~

med sina
naket
kloförsedda
grenar

~~*~~

i
mörkret
virvlar vintern
in

~~*~~

med
vilset väsande
häxor

~~*~~

över
skallrande
fönsterrutor
far
de kraxande 
runt
murarna

~~*~~

sveper
skuggkappans iskyla
över
barfota 
sommarben

~~*~~

som kryper
under
snötäckets 
tröstande
värme

~~*~~

och
tänder
stjärnhimlens
glittrande
silvergirlanger

~~*~~

gastarna
kramar fruktans
svettpärlor
ur
själen

~~*~~

alla
mardrömmars
dimmigt
dunkla
helgonsnatt

~~*~~

svärtans
drypande blöta
ullfilt
broderas

~~*~~

med
milt blinkande
stjärneljus

~~*~~

flinka fingrar
lyfter taket
med
hålögda skallars 
brinnande
grimascher

~~*~~

galet förvridna
masker
fest och bus

~~*~~

lämnar
skuggorna
åt
glömskan

~~*~~

under eldens
och 
stearinljusens
födslovåndor

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-05 00:05



Bookmark and Share


  Monica Ullmark/Cickan VIP
En "skräckis" att bevara för kommande hallowentider..gillar
2011-11-09

  Ninananonia VIP
Gastkramande läsning... mycket bra..
2011-11-07

  Mr Lindemann VIP
En lite sådär halloween text dåra
2011-11-05

  Celticgirl VIP
Vackert, spökligt o drömskt :)
2011-11-05

    ej medlem längre
Spännande skräckis !
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga