Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2010


Ett Yxhugg Från Rotvälta

Inte ett ljus kommer åter tändas.
Inte en dröm kommer att besannas.
Stela kroppar fäktas med svärd,
befläckade med okunskap,
besudlade av apati.

Nog stred de vise länge,
nog föll de med stövlarna på.
Men slaget gick förlorat,
dövheten slog rot,
och de blinda fick leda de blinda.

Vem tog lärdom utav detta,
i en labyrint utan början eller slut?
vem kunde se något annat
än förtvivlan?

Kanske en konspiration,
kanske slutet på en anrik tradition.
Kvar finns bara hoppet
på syndernas förlåtelse.
Men det liknar mer en härdsmälta
och bara ett yxhugg från rotvälta.




Fri vers av Maromantic
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-05 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic