Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Cathy


Ditt blygråa reseväckarur


1
Ditt blygråa reseväckarur
blinkar 19:19 digitalt
Bokryggar högtalar
om gråskalans natur

2
Månbelysta dansare på kryckor
sveper vindens kjolar, röda och vida
Och svänger svarta flaggan
över dödens mask

3
Inåtvänt ler solen
belyser påfågelns vingar
Förgylld är foten av porslin

4
Skärgårdsbod tegelröd
guldgrönt gotländskt fält
Bland molnen i öster
hotful gestalt med gevär

5
Som förstorade sockerbitar
höga kuddar rad vid rad
Naken är hon
med
uppsatt hår i vitt

6
Skummande vågor slår
mot stranden
under stråk av sommarmoln
Nära havets franska dörrar
som en scen när spelet börjar




Fri vers av Fredrik P. VIP
Läst 1006 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-01-14 01:56



Bookmark and Share


  elin1
Underbar text,
detta var något
som jag fastnade för specifikt:

Bokryggar högtalar
om gråskalans natur


- fantastiskt fint.
2013-04-10

    mimse
Hej F! Vad kul att se dina texter. Flödande och energiska! Kan man skriva privata mail här? Kanske är det det jag gör nu?
Hehe, min förvirring. Jag borde kunna sånt här. Gud vad jag är trött också. Känns som att jag alltid skriver det till sig, jag börjar bli tjatig.
Idag har jag skrivit en scen, det var jättekul. Att skriva drama är lite v min grej tror jag.

Vi hörs snart. kram/ Mim
2006-01-30

  rebecca d
sinsemellean väldigt olika bilder...gillar! som ett drömlanskap, skiftande...vissa talar särskilt:

Bokryggar högtalar

om svärtans natur

och

Naken är hon

med

uppsatt hår i vitt

och

sista strofen: ser det framför mig..längtar dit:))
2006-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP