Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför de folkvalda vill att du ska dö

De lägger dig i en kista vit
folk tacktalar dig, beundrar dig
efter att du hade mått skit

Du satte din kropp i pant
på ett arbete i storstaden
för att få det lite grannt

Hemma är allt som vanligt,
ditt eko susar tyst förbi
kanske är det lite jobbigt
att tänka på sån maskopi

Fastän tobaksdirektören förgiftade dig, gav du honom en miljon
Strax dog du av lungcancer utan att ha fått ett ynka öre pension
Arbetet nedvärderar människor än
Men staten är glad: - Inte en spänn

Sen bränner de din kista,
precis som man sätter fyr på en cigarett
Sen ska man stenen rista,
också ska man ställa bredvid en bukett

I Landskrona skjöt en man en tant, på grund av en parkering,
tanten kanske sade något fult ord, men förtjänade inte att hon dog sen,
Mannen fick ett år, det känns mer som något av en benådning
men det var väl tur att killen drog in på liv och statens lilla sparpeng.

Även om man är bättre än många andra,
arbetar hårdare och är rättvisare än dem,
så får man det korta livets väg vandra,
medan ministrarna äter mer än löjrom














Fri vers (Fri form) av Lengum
Läst 276 gånger
Publicerad 2011-11-06 17:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De folkvalda själva är redan döda.
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Lengum