Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2005


Värmeslag

jag låter ljuset måla mina tapeter
och minnena rycks upp från sin vila,
som löv i vinden
och juni darrar av värme,
söver min sömn med sin sol
och jag vaknar själv (igen)

klockorna rör sig långsamt framåt
medan din närvaro flimrar förbi,
som fragment på tidens hud,
tatuerade sekunder över ögonen
och sommaren är ännu bara barnet,
fast i ett mantra,
ångestens självdöende explosioner

vi blundar
för smärtan som dagen innebär
och dödens sötma
är vinter




Prosa av Shush
Läst 509 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-11-06 22:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath
2012-01-16

  in effigie VIP
lysande poesi...tack
2011-11-24

    svarta ängeln
Känner en instängd befrielse i denna text som tillltalar mig mycket..gillar
2011-11-21

  stenen/ Yv Ericsson
ja så väldigt bra!
med sin vackerhet du beskriver
mitt hat för vintern
2011-11-15

  John Shade
En förbiflimrande närvaro minst sagt, wow!
2011-11-13

  Eva Langrath VIP
Jag berörs av dina ord det finns ett djup bakom orden som eftertänksamt flyter fram
2011-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Shush