Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodet är bara ketchup.

Människor. Era djävla rovdjur.
De slickar uppåt och sparkar neråt.
Och du är en av dem.

"Han är för tillgjord" säger ni medan ni lossar säkringen på skäran.
Men vem är det som fått honom att göra sig till? Om inte ni? Ni, med er perfekt utmejslade kulturtillhörighet, ni med skarvarna på de rätta ställen.

"Vaddå, konformitet?" Säger ni med spelad överraskning.
Köpta.
Så väl spelad att ni tror på det.
Så väl spelad att den blir sann.
Så totalt köpta.
Klä på kejsaren, och förhandla om skulden.
Blodet är bara ketchup.
Ni vet att någon måste dö, och tärningen redan är kastad.
Ni vet att någon måste dö, och ni är bara rädda om ert liv.

Människor. Era djävla rovdjur.




Fri vers av ae
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-09 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ae